• Ćirilica
    Latinica
  • Zmaj Jovina 30
    24000 Subotica

SPORTSKI TURNIR

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana promocije fizičke aktivnosti, Zavod za javno zdravlje Subotica, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici i Studentski parlament VTŠ sa partnerima (Studentski centar Subotica, Dom zdravlja Subotica, Apoteka Subotica, Crveni krst Subotica, subotički fakulteti, poznate subotičke plesne grupe i AKA trening centar) planiraju organizovanje sportskog turnira (fudbal, košarka, odbojka, stoni tenis i šah) dana 10. maja 2012. godine (četvrtak) u terminu od 10 časova na otvorenom stadionu Studentskog centra, Segedinski put 11 (kod Studentskog doma i Ekonomskog fakulteta). U sportski turnir će se uključiti ekipe svih subotičkih fakulteta (mladići i devojke). Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja, kao i promocija raznih oblika fizičke aktivnosti i mobilizacija mladih, prvenstveno svih subotičkih studenata.

Pozivamo i sve odrasle da menjaju svoje navike i okrenu se putu zdravlja, a to je redovno kretanje.

Izaberite i VI kretanje i pridružite se ovoj akciji!

Nagrade za pobednike sportskog turnira obezbeđuju DG Computers, Cafe knjižara Plato. Podršku održavanju sportskog turnira daju i Studentski centar, Zlatibor voda i Mlekara Subotica.

SA SPORTSKOG TURNIRA

Međunarodni dan promocije fizičke aktivnosti je obeležen sportskim trunirom dana 10. maja 2012. godine u terminu od 10 do 15 časova na otvorenom stadionu Studentskog centra, Segedinski put 11 (kod Studentskog doma i Ekonomskog fakulteta), u koji su se uključile ekipe sledećih subotičkih fakulteta: Visoke tehničke škole strukovnih studija, Ekonomskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku. Turnir je organizovan u sledećim sportskim disciplinama: fudbal (6 ekipa – 45 takmičara), košarka (3 ekipe – 9 takmičara), stoni tenis (9 takmičara) i šah (6 takmičara). Nije bilo prijavljenih ekipa u odbojci.
Turnir je započeo zajedničkim zagrevanjem svih učesnika turnira i svih prisutnih vežbama koje je vodio Bane Matejin ispred AKA trening centra.
Pored toplih sunčevih zraka, kao preduslov za dobro raspoloženje, prelepi teren Studentskog centra tog prepodneva ispunile su pozitivna energija takmičara, sportsko navijanje mladih, smeh i dobro raspoloženje i nezaobilazni zvuci dobre muzike praćene igrom i plesom mladih atraktivnih subotičkih plesača hip-hopa i brejk-densa iz plesne grupe „Medžik“.
Na štandovima studentskih organizacija (studentski parlamenti), AIESEC-a i VIFO, te na štandu Stav+ našlo se mnogo promotivnog materijala. Zdravstvene ustanove su sa svojim stručnjacima davali i prigodne savete o zdravim stilovima života (pravilna ishrana, značaj fizičke aktivnosti za rast i razvoj mladih, neupotrebljavanje PAS...), a na štandu Apoteke Subotica su se našli i prigodni čajevi za detoksikaciju i bar-štapići sa dijetnim vlaknima. Restoran Studentskog centra se pobrinuo za okrepljenje mladih takmičara u pauzama obezbedivši integralna peciva za sve učesnike turnira, kao i rashlađeni čaj za sve prisutne.

Za pobednike sportskog turnira su obezbeđene diplome i prigodne nagrade. Najuspešnija ekipa fudbalera je dobila interesante memory-stikove DG Computersa, ekipa košarkaša je dobila vaučere za besplatan ulazak na gradski bazen u toku leta, a najbolji stonoteniser i šahista su dobili na poklon prigodne knjige od Cafe knjižare Plato.

Događanja na terenu su ispratili i brojni subotički mediji i o tome izvestili sve naše sugrađane.

Nagrađene ekipe u fudbalu:

Prvo mesto      - ekipa „Indijanci“ Ekonomski fakultet
Drugo mesto   - ekipa „Pulini“ Ekonomski fakultet
Treće mesto     - ekipa Visoke tehnička škola strukovnih studija, ekipa I

Sudije su bili: Marko Malbašić, Marko Tomić, Slavko Petković

Nagrađene ekipe u košarci:

Prvo mesto      - ekipa Ekonomskog fakulteta (Jelačić Jovan, Perišin Nenad, Marinkov Vladimir)
Drugo mesto   - ekipa Ekonomskog fakulteta (Janjušević Mladen, Samardžić Marko, Pilipović Dušan)
Treće mesto     - ekipa Crvenog krsta

Sudije su bili: Danijel Đurić, Marina Savić

Najuspešniji u stonom tenisu:

Prvo mesto      - Sabadoš Mihajlo
Drugo mesto   - Taboroši Viktor
Treće mesto     - Agoč Andraš

Sudije su bili: Nebojša Gabrić, Danijel Lajšić, Boris Džmura

Najuspešniji u šahu:

Prvo mesto      - Nađ Boršoš Benjamin
Drugo mesto   - Radojčin Jovan
Treće mesto     - Bobany Gabor

MONITORING

Radno vreme

Sertifikati